Search This Blog

Monday, June 6, 2011

H.O.G. Benelux Rally Fryslân 2011                         H.O.G. Benelux Rally Fryslân 2011

De HOG Benelux Rally was dankzij de gastvrijheid van de gezellige Friezen, de prachtige omgeving, goede muziek en het stralende weer een ongekend succes! De organisatie van de H.O.G. Benelux Rally Fryslân was onder leiding van het H.O.G. Lakes Chapter van Harley-Davidson dealer H-D Point in Leeuwarden en die hadden alles perfect voor elkaar.Al op donderdag kwamen vele Harley’s Friesland verkennen, vanaf vrijdagmiddag was de H.O.G. Benelux Rally officieel geopend en kwamen de Harley-Davidson’s massaal het terrein oprijden. Het bezoekersaantal van deze Fryslân H.O.G. Benelux Rally kwam zelfs uit op bijna 1400 inschrijvingen!
Op vrijdag kwam het net getrouwde stel John en Agnes aan op hun Harley's; de H.O.G. Benelux Rally Fryslân bleek de huwelijksreis te zijn; dát is pas een originele huwelijksreis! Felicitaties voor het stel wat nu eindelijk intiem mocht zijn..! 

Net getrouwd!
Nu mag het dan eindelijk...Het Lakes Chapter van de H.O.G. Fryslân had alles tot in de puntjes geregeld en liet zien dat Friesland bijzonder gastvrij is. Oude tradities zoals de 'Alvestede' oftewel Elfstedentocht (die door de leden van het H.O.G. Lakes Chapter Fryslân in een prachtige route voor de motoren was uitgezet)waren vooral voor de vele buitenlandse bezoekers een ‘must’ om te proberen, net als het eten van echt Fries Suikerbrood en het lopen op Friese klompen!AC/Daisies
De band Edlims speelde op vrijdag
Zowel vrijdag als zaterdag was er op de H.O.G. Benelux Rally ’s middags al live muziek en veler favoriet was de PRB-Experience Rockband, bestaande uit drie enthousiaste jonge meiden die er op los speelden als waanzinnigen en te gek goede muziek maakten. De ene na de andere rockclassic werd door ze gespeeld en de meiden zetten een concert tijdens de H.O.G. Benelux Rally in Fryslân neer wat aan de beginjaren van rocklegende Joan Jett deed denken, echt genieten!


Drie meiden vormen de band PRB-Experience
 Geef Kracht! dat is het motto van een bijzondere samenwerking tussen Harley-Davidson rijders en de patiëntenvereniging VSN Spierziekten Nederland. ‘Gezonde spieren spannen zich in voor zieke spieren’ is de insteek van de Geef Kracht! campagne. De aftrap daarvoor werd dit weekeinde feestelijk gegeven tijdens de jaarlijkse Harley Owners Group (H.O.G) Rally van Harley-Davidson Benelux te Leeuwarden.

VSN & MDA werken samen met Harley-Davidson

Gezellig op de camping

Veel mooie toertochten door het Friese landschap

Camperen kon in een grote, gehuurde tent,
of in een luxe eigen tent, met gegarandeerd een droge heen- en terugreis,

of als een echte biker!

                                                  

Zou ze écht naar mij lachen..?!?
Hapje eten...
Slokje drinken!

De zaterdag werd volop door iedereen benut om het mooie Fryslân te verkennen waarna eind van de middag het terrein ‘De Kleine Wielen’ waar de H.O.G. Benelux Rally plaatsvond weer volstroomde en gezamenlijk gegeten werd waarna de feestavond langzaam in de nacht overging. De bezoekers van de H.O.G. Benelux Rally Fryslân werden getrakteerd op vele goede livebands, met tussendoor een enorm vuurwerk wat door de Harley-Davidson dealer H-D Point werd aangeboden om hun tienjarig bestaan te vieren. Tot laat in de nacht werd er gefeest.Zondagmorgen was het weer op tijd opstaan om traditiegetrouw de H.O.G. Benelux Rally Parade te rijden. Dreigende luchten weerhielden honderden Harley’s er niet van om gezamenlijk de Parade te rijden die de deelnemers aan de H.O.G. Benelux Rally Fryslân naar het centrum van Leeuwarden bracht.Fryslan Boppe!
Onderweg barstte de regen los en iedereen reed bepakt en bezakt door een stromende regenbui toch door, want gezamenlijk zou er afscheid worden genomen van Dirk & Jane die op hun oude H-D zijkleppers uit 1942 en 1968 een heel bijzondere tocht van 25.000 (!) kilometer gaan maken; op de motor naar Indonesië om geld in te zamelen voor een nieuw te bouwen Kindertehuis in Tondano. De rit zal zo’n vier a vijf maanden duren en voert hen door landen als Rusland, Mongolië en China. Over het project genaamd ‘Kinderen van Amurang’ en over de avontuurlijke reis van Dirk & Jane kan je alles lezen op www.leeuwardenamurang.com , en vergeet alsjeblieft niet om een passende donatie te doen om dit fantastische project te ondersteunen! De gestaag vallende regen liep samen met wat traantjes van ontroering over de wangen toen de twee zijkleppers Leeuwarden uitreden. Een mooi afscheid van een fantastische  H.O.G. Benelux Rally en het begin van een reis waarvoor we Dirk & Jane het allerbeste wensen!  

Dirk & Jane nemen afscheid; wij wensen jullie een heel goede reis en een behouden thuiskomst, succes!
Would you buy a used bike from this man..?!?


Ondanks de vele regen reed iedereen mee

THANKS!


Met hartelijke dank aan:
Harley-Davidson http://www.harley-davidson.com/
H.O.G. Lakes Chapter http://www.lakeschapter.nl/
Harley-Davidson dealer H-D Point Leeuwarden http://www.hdpoint.nl/

Over 350 H.O.G. Benelux Rally 2011 photographs are on our website: http://www.madnessphotography.nl/  (Photo Gallery 2011 - Events - HOG Rally Fryslan)
Reportages in de volgende nummers van HOG Tales en Bigtwin Magazine!


0 comments:

Post a Comment